marți, 18 ianuarie 2011

Familia astazi: mai este ea imagine a lui Dumnezeu?

Cred că fiecare dintre noi are ceva de spus despre familie, dar mai cu tărie cred că fiecare dintre noi are ceva de învăţat despre familie.
pentru a lansa discuţia adresez o întrebare : este Familia imagine a lui Dumnezeu?
 Dacă tot  vorbim de familie doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2011 ca fiind anul Sfântului Botez şi al Cununiei. Acesta este un aspect important al dorinţei Bisericii de a însănătoşi viaţa de familie. Din nefericire tot mai multe cupluri practică mariajul de probă, sau contractat, altele mai instabile practică concubinajul. Despre aceste obiceiuri de convieţuire nu pot să spun decât că sunt bolnăvicioase şi improprii fiinţei umane. De ce? Deoarece omul este creat pentru a trăi în comuniune şi în comunitate, pe baza principiilor de încredere, respect, sacrificiu şi responsabilitate, dragoste.
Nu întâmplător am formulat întrebarea din titlu. Originea şi modelul familiei sunt oferite de Însuşi Dumnezeu Cel Întreit în Persoane. Dumnezeu în unitate deplină are trei Persoane: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Familia în unitate are trei elemente: tată, mamă şi copil (indiferent de numărul copiilor.). Iubirea din sânul familiei trebuie să fie asemena iubirii Intratrinitare, adică Iubirii lui Dumnezeu. Oare astăzi cum este?......  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu